Produse pentru epoxid special (5)

Acid citric

Acid citric

Acidul citric se găsește în mod natural în fructele citrice, dar poate fi, de asemenea, produs. Acidul citric industrial este obținut în principal prin fermentație sau reacție chimică. Această din urmă metodă este utilizată în aproximativ 90% din producția mondială și implică fermentația folosind enzime și tulpini de microorganisme, cel mai frecvent Aspergillus niger. Acidul citric are capacitatea de a stabiliza emulsii și de a preveni separarea grăsimilor. Produsul final este disponibil sub formă de pulbere sau granule ca acid citric anhidru.
Sorbate de potasiu

Sorbate de potasiu

Sorbatul de potasiu este un conservant alimentar foarte eficient, sigur și netoxic. Deși sorbatul de potasiu este unul dintre numeroasele conservante disponibile pe piață, este unul dintre cele mai bune, deoarece este inofensiv și versatil. Sorbatul de potasiu este în mare parte fabricat sintetic. Este un pulbere incoloră și inodoră. Conform FDA, este considerat sigur pentru utilizare, deoarece se descompune în organism în apă și dioxid de carbon. Se află pe lista conservanților care pot fi utilizați în produsele cosmetice cu restricții. Concentrația maximă permisă în produsul final este de 0,6 %, calculată ca acid sorbic. Funcționează cel mai bine într-un mediu acid, altfel proprietățile sale sunt mult mai slabe.
Acid citric

Acid citric

Acidul citric se găsește în mod natural în fructele citrice, dar poate fi, de asemenea, fabricat. Acidul citric industrial este produs în principal prin fermentație sau prin reacție chimică. Această ultimă metodă este utilizată în aproximativ 90% din producția mondială și implică fermentația cu enzime și tulpini microbiene, cel mai frecvent Aspergillus niger. Acidul citric are capacitatea de a ajuta la stabilizarea emulsiilor și previne separarea grăsimilor. Produsul final este disponibil sub formă de pulbere sau granule ca acid citric anhidru.
Clorură de sodiu

Clorură de sodiu

Clorura de sodiu este un compus chimic inorganic din grupul clorurilor, o sare a acidului clorhidric și a sodiului. Este componenta principală a sării de masă, sarea pentru gătit și sarea de drum. Procesul tehnologic de obținere a sării prin fierbere implică îngroșarea termică a apei sărate și cristalizarea sării din această apă. În natură, se prezintă ca un component mineral și formează depozite de sare de rocă numite halit. Clorura de sodiu se prezintă sub formă de un praf alb cristalin fin care are un miros și un gust sărat caracteristic. Prezintă proprietăți higroscopice puternice. Produsul oferit de Foodcom nu este modificat genetic. Foodcom oferă, de asemenea, sare pentru fabricarea berii de calitate alimentară fără agenți antiaglomeranți.
Fosfat monocalcic (MCP)

Fosfat monocalcic (MCP)

Fosfatul monocalcic este obținut prin reacția dintre acidul fosforic și carbonatul de calciu. Ca element constitutiv al osului, fosforul este implicat în numeroase transformări biochimice importante. Fosfatul monocalcic de 25 kg se prezintă sub formă de pulbere fluidă sau granule mici de culoare albă sau gri. Este ușor de amestecat cu alte materii prime. Produsul este responsabil pentru dezvoltarea corespunzătoare a oaselor și țesuturilor, pentru funcționarea corectă a metabolismului și a sistemului nervos, precum și pentru creșterea productivității și a forței imunitare.